tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kesäriemuilua

Tsekkaa oikeasta palkista Berliinihommien Tumblr-sivu, siellä löytyy reilusti lisää kuvia


Berliini on kyllä maailman paras kesäkaupunki (ja kaupunki muutenkin). Pääsiäisestä asti meitä on hellinyt aivan mielettömän ihanat ilmat muutamia kylmiä ja sateisia päiviä lukuunottamatta, ja sama meininki näyttää jatkuvan kesäkuullekkin. Jotenkin ihan outoa ajatella, että siinä missä Suomessa sitä "ihanuutta" (eli vajaata 20 astetta) oli sen pari kuukautta parhaimmillaan, täällä lysti tuntuu jatkuvan toukokuun alusta varmaan pitkälle syyskuuhuun. Että melko makeaa :)

Toissaviikonloppuna oli äiti taas kyläilemässä, oli mukavaa taas vähän saada leikkiä turistia omassa kaupungissa. Perjantaina käytiin Dalimuseossa ja C/O Berlinissä katselemassa sodan jälkeisen jälleenrakennuksen aikaisia valokuvia, molemmat oikein hyviä näyttelyitä. Sitten illalla oltiin varattu liput fancylle illalliselle ja kamarikonserttiin Schloss Charlottenburgin Orangeriessä. Vieraitten keski-ikä oli varmaan 60, oltiin Samulin kanssa ainoat nuoret, mutta mikäpäs siinä. Kolmen ruokalajin illallinen oli ihan hyvä, ei nyt mitään tajuntaa räjäyttävää mutta ei huonoakaan. Konsertti samaten, ei mitään mahtisoittajia mutta aivan ok. Kokemuksena varsin hauska ja äiti tykkäsi kovasti.

Lauantaina käytiin Marzahnin Erlebnisgartenissa eli Garten der Weltissä, joka sisältää siis monia eri maihin keskittyneitä pikkupuutarhoja. Oli varsin hyvä paikka tämäkin, kukkia on aina hauskaa katsella (ja kuvata tietenkin).


Japanilaista puutarhaa




Illalla äidin toiveesta Sony Centeriin leffaan (Mel Gibsonin ja Jodie Fosterin tähdittämä Majava, ihan hyvä). Sunnuntaina sitten ihanan Datscha-brunssin jälkeen suunnattiin Berliinin hylättyyn huvipuistoon eli Spreeparkiin, joka oli nyt HAU-teatteriporukan toimesta avoinna yleisölle viikonlopun. Liikaa ihmisiä ja kirkuvia lapsosia, eikä mitenkään hirvesti nähtävää, mutta olihan tuolla hauska päästä kuitenkin (luvan kanssa) pyörähtämään.






Viime viikonloppuna oli kylässä V ja T kaveripariskuntineen, joten taas päästiin näyttelemään kavereille paikkoja. Kohteina tietenkin vanha tuttu (ja paras ikinä) meksikolainen ravintola Ta Cabron, Yaam-reggaebaari ja Jägerklause (huippu Biergarten Gubenerstrassen ja Grünberger strassen kulmassa).

Sunnuntaina käytiin vielä M&A:n kanssa "maaseutumatkailulla": vedettiin ratikkalinja M13 päästä päähän (meni varmaan vajaa tunti) ja päädyttiin Weddingiin Plötzenseelle, joka olikin varsin söötti pikku järvi. Itse asetuttiin istumaan mukavan tyhjään Biergarteniin ja ihmeteltiin vaan toisella puolella järveä biitsillä olevaa hirmuista muurahaismaista ihmislaumaa ja niiden älämölöä. Siinä ois kyllä itsellä uima- tai auringonottoilo kaukana jos sais rantansa muutaman tuhannen sakemannin kanssa jakaa. No, me keskityttiin Kristallweizenista ja ilmasta nauttimiseen :) Veneitä ja polkuveneitäkin olisi ollut vuokrattavana mutta jätettiin toiseen kertaan.



Siellä niitä on vastarannalla, hulluja saksalaisia uimarantailijoita

Vielä reissun päätteeksi puikattiin Ku'dammille Berliner Kaffeeröstereihin jätskikahville ja kakulle, hieno paikka jos haluaa erikoiskahveja ostaa ja siellä kulmilla sattuu pyörimään, kahvilan yhteydessä olevassa putiikissa oli jos jonkinmoista sorttia. Ja kakut näytti hienolta ja maistuikin ihan ookoolta :)



Ukkosta on ollut helteiden myötä tietty ilmassa, ja kasveja pitää ottaa aina välillä pahemmilta piiskauksilta turvaan. Melkoisen kukkea olohuonehan siitä syntyy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti