tiistai 17. toukokuuta 2011

Kevät toi kevät toi...

...muurarin? No ei ainakaan vielä, mutta kaikkia muita ihania asioita kumminkin. Pääsiäisenä ilma oli todellakin kuin morsian kaikessa hyvässä mielessä, lämmöt pysytteli yli +20 asteen koko lomien ajan. Kavereiden kyläillessä oli itsekin ihanaa leikkiä taas turistia omassa kotikaupungissa ja syödä ja juoda hyvin.




Yaamissa auringosta nauttimassa


Ihana pääsiäisbrunssi E:n ja A:n luona

Aiemmin keväällä tuli käväistyä Street Art -festivaalien yhteydessä yhdessä galleriassa, jossa esillä oli jos jonkinmoista taideteosta. Muutamia kuvia tuli myös näpsittyä (luvan kanssa, toki!)





Samalla reissulla piti käydä myös ihastelemassa Maybachuferin markkinoita (mitkä lie nimeltään): mukavan vähän porukkaa ja paljon ihanaa ostettavaa ja maisteltavaa. Muun muassa tämmöinen rahka/jugurttipikari taisi olla 3 euroa...


Myös katutaiteilijat on palanneet talven jäljiltä maisemiin:



Hevoshommissa kuuluu jälleen uutta: Airon, tuo söpö mutta ylipainoinen vikellystankki, meni myyntiin joten piti hommata uusi projekti. Nykyään hevostelen Jolly Jumperin eli kotoisammin Jollerin kanssa. Joller on 6-vuotias Freiberger, eli ei mikään koulutykki vaan "kevyt kylmäverinen", mutta hauska tapaus, joskaan ei tietenkään ongelmaton. Talli on 6 hevosen pihatto josta pääsee heti maastoon, miinuspuolina olematon kenttä (tai no, on siellä kenttä mutta mini ja epätasainen ja upottava), matkaa läheisen isomman tilan kentälle metsän kautta 30 min ja kadun kautta vajaa sama (jos hevonen suostuu kadulle menemään, that is...). Ja matkaa juna-asemalta myös pyörällä 15 min. Mutta kaikkea ei voi saada, tällä mennään nyt, ja katellaan miltä yhteiselo alkaa näyttää :)



Vapun aattona juhlistettiin Samulin viimeistä työpäivää virallisessa työpaikassa. Freelancerura alkakoon ja sen kunniaksi käytiin kavereiden kanssa Volkspark Friedrichshainissa pikniköimässä aurinkoisessa mutta viileätuulisessa säässä. Mukana toki simaa ja munkkeja :) Ja leikkiviä koiria (ei valitettavasti meidän).



Vappupäivänä mentiin saman kaavan mukaan kuin viime vuonna: Kreuzbergin MyFest kutsui (kamaline mutta halpoine caipirinhoineen ja mojitoineen ;)).




Ilma oli kyllä kylmä, mutta muutama tunti viihdyttiin kuitenkin katselemassa meininkejä. Valitettavan paljon porukkaa vaan jo alkoi sitte iltapäivästä olla eikä kaduilla päässyt enää eteenpäin, niin päätettiin sitten suunnata kotia kohti. Ja hyvä niin, siellä oli taas mellakoitu tietenkin, joskaan ei mitenkään yltiöpäisesti. Poliiseja oli melko lailla näkyvissä:


Viime viikonloppuna käytiin ihanassa Werderin pikkukylässä n. 40 min Berliinin ulkopuolella nautiskelemassa mahtavan lämpimästä ilmasta ja paikallisista hedelmäviineistä. Baumblütenfest eli "puunkukkafestivaali" on ilmeisesti Saksan toiseksi suurin Volksfest eli kansanfestarit heti Oktoberfestin jälkeen. Ja olihan tuota porukkaa, junassa varsinkin, mutta onneksi suurin osa sakista suuntasi itse festivaalialueen kamaliin Schlager (iskelmä) telttoihin ja juottoloihin ja jotain huvilaitteita siellä vissiin oli kanssa. Me kiivettiin sen sijaan kukkulalla olevalle asutusalueelle, jossa sitten nautiskeltiin erinäisten valmistajien hedelmäviinejä. Lemppariksi kohosi hulppeat 11 euroa maksanut pullo ruusunterälehtiviiniä joka oli kyllä joka pennin arvoinen. Aivan mahtava tapahtuma, ensi vuonna ehdottomasti uudestaan! Illalla vielä käväistiin Yaamissa fiilistelemässä. On tämä vaan niin ihana kaupunki *sydän*.









Yaamin vastaranta by night

Sitten vielä pari kuvaa keväisestä kodista. Tänä vuonna on kovasti kylvetty siemeniä ja toivotaan että edes jotain satoa jostain tulee. Suureksi ilostukseksi lisäksi alakertaan avattiin kukkakauppa! Sitä pitääkin alkaa tukea sitten :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti