keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kesää, säästä riippumatta

Kesä meni että viuhahti. Ensin olin Maltalla taas kielikurssiohjailemassa sen 3 viikkoa, ja sen jälkeen on "nautittu" Berliinin vaihtelevasta kesäsäästä. Tänä vuonna onkin kyllä ollut melkoisen scheisset eli paskat ilmat kevääseen verrattuna, mutta ei huolta, Berliini ja varsinkin sen ihmiset viihdyttää silti.

Elokuun ekana viikonloppuna juhlittiin jälleen Biermeilea eli kolmen metropysäkin matkalle (maanpinnalla) ulottuvaa Karl-Marx-Alleen kaljafestaria joka on tuossa aivan kulman takana. Bratwurstin haju ja humalaisten ölinä oli taustamusiikkia viikonlopun verran, mutta porukalla käväistiin M&A:n ja Samulin kanssa oluita maistelemassa vain perjantai-iltana. Hyviä kyllä olivat, itse keskityin marjaisiin ja maisteltua tulikin mustikka-, mansikka- ja kirsikkaolutta. Hauska tapahtuma, vaikkakin tietenkin liian täynnä ihmisiä.





Ai mitä tässä myydään? No suolakurkkua tietenkin! Jota porukka vetää antaumuksella kaljan kyytipojaksi kokonaisena...

Elokuisiin tapahtumiin kuuluu myös Hanfparade eli hamppumarssi. Olen kyllä vakuuttunut, että nämä rekkojen perässä tanssimisbileet on parhaita bileitä ikinä! Nyt ilma helli taas niin, että auringonpistoksetta ei selvitty, mutta olihan hauskaa.




A&M sai raahattua meikäläisen myös Neuköllnin maisemiin pitkästä aikaa. Siellä on tullut kyllä käytyä ihan rikollisen vähän, kun aina meinaa jämähtää tähän omille hoodseille. Hauskoja baariloisia kyllä näkyi: Tannenbaum (?) kauristeemoineen oli hassu, Das Gift irkku-expat-paikka (jossa saa Berliner Cidreä!) ja Kreuzköllnin Bar tunnelmallinen mutta vähän hintavampi paikka. Näitä lisää!


Toissaviikonloppuna käytiin tyttövoimin ensin Perlereissa askartelemassa koruja, aamupalalla, ja sitten E&E:n kanssa vielä Summer Pop Shoppingissa, jonka järkkäävät sama porukka kuin joulun alla tapahtuvan Holy Shit Shoppingin. Mukaan tarttui järkyttävän kallis mutta järkyttävän ihana kierrätyskuminen, torahampaan muotoinen laukku. Me likey! Ja käytiin myös ensivierailulla Herr Nilsson -karkkikaupassa, josta saa ruotsalaista, tanskalaista ja suomalaista namia. Kyllä passasi ostostella ja löhötä myöhemmin sohvalla karkkien kanssa (Hariboa ei lasketa karkiksi!).




Lisäksi elokuussa on tullut käytyä jälleen Fantasy Film Festivaleilla (leffat Urban Explorer, Berliinissä kuvattu kauhupätkä, ei ollenkaan hassumpi, ja Ewan McGregorin tähdittämä Perfect Sense joka oli aivan loistavaa), nähty kavereita (tervetuloa Berliiniin, E! Ja onnea uuteen kotiin!), ja haukuttua ilmoja ;)

Viime sunnuntaina vihdoin auringon helliessä käytiin myös ihanalla aamupalalla Frankfurter Alleen Tassossa. Ampiaiset piinasi ulkona niin piti siirtyä sisälle, ja aamupalaa sai odottaa, mutta oli se odottamisen väärti. Hintavakin vähän kyllä, 15,80 euroa tästä kaikesta (plus kahdesta lasista skumppaa) mutta oikein oikein hyvä ja riittävä :)



Tällä viikolla vielä näyttävät ilmat hellivän, juuri nyt ulkona on +28... ensi viikolla näyttäisi taas viilenevän, mutta Berliini on silti <3 vaikka mitä tulisi taivaalta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti