tiistai 1. maaliskuuta 2011

Motherfuckin' ALPS!!!

Uu ja jea, vihdoin toteutui pitkäaikainen haave päästä laskettelemaan Alpeille. Ja ei ollu varmasti viimeinen kerta, sen verran makea reissu kyllä oli. Torstaina haettiin auto Robben & Wientjesiltä ja eikun kokka kohti Zillertalia Itävallan Tirolissa. Matkaan meni sen rapiat 7 tuntia, perillä odotteli hotelli Malerhaus hintaan sisältyvine ruokineen ja saunaosastoineen, jipjip. Hyvä oli hotelli ja ruoat kyllä, ja saunakin jees tosin saksalainen/itävaltalainen saunakulttuuri vaan on niin outoa että ei käsitä (EISAAHIKOILLASINNELAUTEELLE! PYYHEPYYHELAITAJOKAPAIKKAANPYYHE! EIKÄSIELLÄMITÄÄNKALJAASAAJUODA! EIKÄJUTELLAVARSINKAAN!). Mutta pääsipähän saunaan.

Perjantai oli sitten eka laskupäivä, torstaina käytiin jo hakemassa vuokrakamat. Kauhean huono ilma vaan sattui tietenkin, hirveä hernerokkasumu niin että laskemisesta ei kyllä niinkään voinut puhua, enemmän se oli suunnistamista kun yritti nähdä että missä se rinne menee. Mutta alemmilla rinteillä sentään näki jotain. Eka päivä pyörittiin Hochfügenin puolella, jolle piti ajella ensin kauhean mutkaista tietä ylös, jaiks. Onneks en ite joutunut siinä vaiheessa rattiin.

Lauantai sitten olikin yhtä hyvä kun perjantai oli huono, eli aivan täydellinen. Mentiin Hochzillertalin keskukseen tällä kertaa, joka olikin isompi ja parempi keskus kuin eilinen (laakson alueella on vissiin yhteensä 6 eri keskusta). Aurinko loimotti täydeltä terältä ja lasku luisti. Rinteet menee täällä jo melko aikaisin kiinni, neljältä, mutta kyllä sen ymmärtää tuolla laskijamäärällä: jo kolmelta alkoi olla rinteiden kunto melkoista jää meets lumikasat -meininkiä. Mutta silti, aivan mahtavaa päästä laskemaan! Vahingossa tuli yksi musta rinnekin testattua ihan alas laaksoon asti kun vähän reitiltä eksyttiin mutta mikäs siinä, ois vaan ollut kanttia suksissa niin ei ois menny ihan lumilautailun puolelle ;).

Nyt jo tahtoo heti takas... Ihan mahtava reissu. Ja kolmekaistaisella (suuntaansa) leveällä moottoritiellä oli melko mellevää myös päästellä sataviiskymppiä lasissa :)

Kuvia myös, silvuplee:









Hotelli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti