tiistai 16. maaliskuuta 2010

Look at my horse, my horse is amazing

Vaikka otsikko viittaakin erääseen riettaaseen videoon, nyt ei puhuta mistään sarjakuvakaakeista vaan vuokrapolle Aironista. Sain muutaman kuvankin näppäiltyä tänään tallilla niin pitää vähän esitellä, että missä sitä tämä tytär tällä erää heppailee.

Mutta ensin täytyy vähän ylistää pollea: olin ihan varma että se kehittää jotain pöljää kun oltiin yksin maneesissa tänään mutta vielä mitä! Meni parhaiten mitä tähän mennessä, sain sen liikkumaan melko kivasti eteenpäin ilman että tarvi koko ajan punkea ja jopa suostuttelin sen lopussa menemään vähän pidemmällä ohjalla kevyttä ravia, se kun yleensä on sitä mieltä että joko on pää taivaassa tai sitten pitää olla melko jämäkkä tuntuma ohjissa. On se vaan niin super <3 tuo poni, ja hyvin osaa suomeakin jo: jos huutaa pihan toiselta puolelta että Arska perkele! jos se jotain konnuutta harrastaa niin heti lopettaa :D Semmonen vauvahan se vielä on, vasta 6 vee, mutta hyvä siitä tulee. Me likes!


Väsy-Arska


Poni syömähommissa. Kippo laitetaan kätsysti autonrenkaan sisään ja jätetään hepo mässäämään siks aikaa kun ite laitellaan kamoja pois ja siivoillaan harjauspaikkaa. Näppärää!



Tässä Harjailupaikka. Täällä ei yleensä laiteta tosiaan hevosia sisällä valmiiiksi vaan erikseen sille varatuilla paikoilla. Hyvin osaavat seistä kiinni sidottuina pitkiäkin aikoja kun omistajat hakee tavaroita ja laittelee ruokia, taito jota monen suomipollenkin kannattais harjotella...



Tässä "Tarha" eli tommonen sisäpiha/avotallisysteemi. Heinää on koko ajan syötäväksi monessa paikassa, katos löytyy mihin pääsee sateensuojaan ja lajitoveriseuraa löytyy. Ok, betonilattia nyt ei ole mikään paras mahdollinen, mutta toinen puoli tarhasta on maapohjaa (lue: kuravelliä tällä hetkellä), ja näyttää levittäytyvät melko mellevät laitumetkin siitä vielä, jospa hepat kesällä pääsisivät laitumen makuunkin siis :)


Manneesi. Näitä on kaksi, toinen ilmeisesti ainakin iltaisin ratsikoulukäytössä. Ihan mukavan kokoinen ja pohjakin hyvä. Ei valittamista :) Mutta vieläkään en tiedä, miksi kutsutaan "loimireunaa" mihin laitetaan aina loimet siks aikaa kun ratsastetaan... Täällä pitää aina "varata" kaikki paikat mihin heppansa meinaa laittaa, esim. kun tulee sisälle niin pitää huutaa "Tür frei, bitte" ja odottaa että joku sanoo "Ist frei" ennenku saa tulla sisälle. Ja jos haluaa nousta kulmassa olevien kavalettien päältä selkään niin pitää vara kulma: "Ecke, bitte". Nyt vaan vielä pitäs keksiä mikä se loimiseinän nimi on kun aiheutan aina vähän paheennusta kun menen sinne ilman varauksia ;)


Ja on täällä muitaki söpöjä otuksia! Täpläheppa on vissiin jollain tapaa sairas kun sitä pidetään näissä sairastarhoissa, mutta onneks sillä on Aasi kaverina :D Aasi pitää ihan hirveää ääntä kyllä, meidän varustetraileri on ihan siinä vieressä niin korvat meinaa hajota...

Tämmöistä siis meidän nykyhoodseilla. Tunnin matka tuonne tallille on, mutta minkäs teet, ei sitä suurkaupungin keskustassa liiemmin heppoja sijaitse. Mutta tällä haavaa varsin hyvä näin, hevonen ja ihmiset on kivoja, niin mikäs tässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti