torstai 29. lokakuuta 2009

Vieraat poistuu, arki jatkuu

Huh, olipas pyöritystä! Ensin Äiti kylässä, sitten kaveripariskunta. Tosi kivaa kyllä oli, mutta nyt on aika huokaista. Viime postista on jo hetki vierähtänyt siis, eli summataanpa tässä mitä kaikkea on tullut harrastettua:

Kävin (Samuli makasi kotona sairaana :() suomalaisen bloggaajaköörin kanssa tutustumassa Abstinttibaariin, joka oli vielä kello 19 kun se avattiin oikein mukava. Drinkkilista oli pitkä kuin joku pitkä asia, ja drinkit sisälsi ainakin reippaanlaisesti alkoholia (ehkä vähempikin olisi riittänyt). Itse absintti nyt jäi tällä erää kokeilematta, mutta niitä näytti olevan tarjolla kyllä melko vaikuttava lista. Sitten lähdettiin ruokapaikan metsästykseen ja päädyttiin vegaaniravintola Hans Wurstiin, jossa ruoka kyllä oli ihan maittavaa mutta tarjoilu niin onnettoman hidasta (itse piti hakea tarjoilija tiskiltä tilausta ottamaan. Kahteen otteeseen...) että tuonne ei ehkä toista kertaa eksy. Ihan hauska paikka kuitenkin, ja testaamisen arvoinen jos odotus ei haittaa.


Falafelit Hans Wurst style. Delish!


Kanssasyöjän vegeburgeri. Oli kuulemma myös hyvää

Ja jälkkärikakku (suklaa/appelsiini.) Myöskin vallan edible


Sitten vielä yksien drinkkien kautta Villa Orangeen (Eberswalder strasse 35), joka oli myös oikein lunki paikka sohvineen ja laiskanlinnoineen (ja naistenvessoineen, tsekkaa kuva!), mutta sisätupakointi aina vähentää pisteitä :(. Oikein kiva ilta siis kaikenkaikkiaan, ja jatkoa seuraa :)


Villa Orangen "wc". Melko luksus :)


Lelukaupan hieno Halloween-viritelmä


Sitten tulikin Äippä kyläilemään. Tehtiin aika lailla perus-turistijuttuja eli jonotettiin Reichstagin kupoliin illalla kylmässä (no olihan se ihan jees vaan enpä jonottas toistamiseen), käytiin pällistämässä Schloss Charlottenburg (hieno! ei käyty tosin "uudessa" siivessä ollenkaan ja puistotkin jäi kylmän sään taia kiertämättä), Juutalaismuseoon tehtiin visiitti (en ole museihminen... mutta rakennus oli hieno) ja löydettiin samalla söötti bio-lounaskahvila (kuva alla, sijainti jossain Hackescher marktin U-bahnista pohjoseen).


Melkoisen space age -kliininen Reichstagin metroasema. Osa U55-linjaa joka on ihan vastavalmistunut ja käsittää vasta 3 pysäkkiä. Yhdistetään myöhemmin U5:een


Reichstagin kupolia sisältä. Sielläki oli kylymä... ja reilun tunnin jonotus ulkona ei ollenkaan lämmittänyt myöskään


Lounaskahvila bio-joku. Ihania kukkia ja kakku maistui <3


Hallesches torin kaarien alla kahvilassa ihan hyvä mutta kuivahko Sacher


Kaikenlaista siis. Ja toki syötiin hyvin ravintoloissa. Burp. Lisäksi sattui pari aurinkoista päivää niin tepasteltiin mm. Nikolaiviertelissä joka on kyllä hyvin viehko vaikkakin ihan minialue.


Nikolaiviertelin putiikkeja


Nallukka-pallukat otti aurinkoa nallekaupan edessä


Nikolain kirkko


Vielä pikkukujien tunnelmia


Lisäksi käytiin harrastamassa high-browtaidetta konsertin merkeissä. Varasin liput Philharmonien jousikvartetin konserttiin, mutta loppujen lopuksi istuttiin kuitenkin jonkun n. kolmikymppisen turkkilaistyttären pianokonsertissa... Älä siis koskaan luota lippuihin! Ois pitänyt itse jotenkin ymmärtää kun lipuissa luki että "Philharmonie" että tämä ei tarkotakaan sitä itse kokoonpanoa vaan paikkaa, joka ois ollu ilmeisesti Potsdamer platzilla jossain. Vaan eipä sitä kukaan meile kertonut, ja liputkin piti lunastaa Gendarmenmarktilla olevasta Konzerthausista joka on Filharmonikkojen "kotitalo". Hyvin mystistä siis, mutta päästiinpä ees johonkin konserttiin, talo oli hieno (ja itse Gendarmenmarkt Festival of Lights -valaistuine kirkkoineen... melko komia, I must say!) ja kyllähän se tytär ihan hyvin soitteli. No harm done siis, paitsi perusärsytys kun taas tuli jotain mokattua ;).


Jompikumpi kirkko (Gendarmenmarktilla on 2)


Ja komea Konzerthaus iltavalaistuksessa


Friedricshainin Sri-lankalaisravintolan (Grünbergerstrasse jotain) antimia. Ihan hyvää ja värikästä mutta älkää vaan tilatko paistettuja nuudeleita, ne näytti (ja maistui) suoraan kaupan valmispussista otetuilta.


Juutalaismuseon läheistä väriloistoa


Torstai kuluikin sitten pitkälti lentoasemalla kun ensin vein sinne Äipän ja odotin seuraavan satsin eli ystäväpariskunnan saapuvaksi. Taas harrastettiin ravintolailua reilulla kädellä, käytiin tsekkaamassa Kreuzbergin hoodeja Bergmannstrasselta ja Zosseneder Strasselta (jossa makea levykauppa Space Hall, varsinkin vinyylin ystäviä hemmotellaan) ja hienoilta näytti. Tehtiin myös ensimmäinen visiitti Kaufbariin joka ei kyllä ollut ollenkaan mainettaan huonompi vaan tosi söötti ja juomatkin ookoot. Täältähän saa siis ostaa mukaan kaiken huonekaluista lähtien jos huvittaa. Aika hyvä konsepti, says I. Myös Cupcake Berliniä tuettiin, ja todettiin Chait edelleen loistohyviksi (saa soijamaidolla!) mutta muffinssit vaan ei oo niin kauhean hyviä, sad to say... Bonuksena löydettiin ehkä maailman ihanin suklaa/torttupuoti Olivia josta kyllä täytyy ostaa joululahjoja mukaan. Täältä sai myös Cupcaken chaipönttöjä. Ja mainitsinko suklaan...

Tehtiin myös ekskursio Neuköllniin (ugly-ass place) jossa oli blogiystävän suosittelema TKMaxx-tavaratalo. Sieltä jäikin mukaan vähän leivontavehkeitä ja saattaa joutua käymään uudelleenkin, kun siellä kuulemma vaihtuu valikoimat lähes viikoittain. Nyt löytyi mm. non-stick kaulin sekä pie-vuoka, joka saa sisäänsä kurpitsapiirakkaa tai jotain muuta jahka tästä kauppaan ennätän.


"Luonnonkaunis Neukölln" Hermannplatzilla. Ei voi suositella


Myöskään Currywurstia (ainakaan tästä kioskista) ei voi suositella kenellekään. Urgh. Välttäkää siis Hermannplatzia ;)


Halpaa terapiaa


Kiirettä pitänyt siis! Tallilla en ole ehtinyt käydä, mutta eilen tein ekskursion Fehrbelliner platzilla (eli aika kaukana...) olevaan ratsastustarvikekauppaan raippaostosten merkeissä. Olikin ehkä pikkuisen hyvät valikoimat, kahdessa kerroksessa ja kouluraippoja olis saanut aina 130 mittaisiksi asti... tyydyin kuitenkin normaaliin 110:iin ettei näytä ihan niin dorkalta sitä raahatessaan pitkin julkista liikennettä. Ja maksoi huimat 7 euroa.

Myös toinen halvempi asia löytyi: hiusvärit! Suomessa maksaa aina jonkun 9-13 euroa semmoinen kestoväritönkeli, täällä sai alkaen kolmesta eurosta... Hieno maa. En oo vielä saanut purkkia päähäni laitettua mutta eiköhän sekin tässä loppuviikosta tapahdu. Sitten vaan pitäs jaksaa/uskaltautua johonkin hiustenleikkuumestaan. Huih.

Kämpän etsintä saattaa olla loppusuoralla. Kävin katsomassa craigslistiltä löytynyttä Petersburger strassen kämppää, joka oli iso ja aika jees. Keittiö pieni koppi eikä ollut muuta kuin hella ja tiskipöytä, mutta senhän saa laitettua. Ja vähän kalliin puoleinenkin. Sitä siis meille tarjottiin ja kaipa me se sitten otetaan. Yksi pieni mutta tässä vielä on matkassa kuitenkin, käytiin katsomassa Prenzlauer bergissä Samulin työkaverin kämppää joka oli AIVAN IHANA OMG, ainut vika vaan että se on Prenzlauer bergissä ja juuri tein kolmen kk:n sopparin Friedrichshainissa olevalle salille (naisten sali! paljon jumppia! yay!) joten se ois nyt vähän niinkun kaukana. Ja lisäksi eihän sitä voi vannoa että vaikka ne laittaiskin meidän hakemuksen ekana kämppää, välttämättä sitä ei kuitenkaan saada. Joten päätettiin nyt, että yritetään vähän pitkittää Petersburger strassen sopparinkirjoitusta ja utsia sillä välin, saatasko se Prenzlauer. Jos saadaan, otetaan se, jos ei ehditä niin otetaan Petersburger. Either or, toivon suuresti että kohta päästäis oikeesti omaan kämppään asustamaan!

Eihän ne huolet tietenkään siihen lopu kun pitää alkaa hommaamaan nettiä ja kalustetta ja muuttofirmaa tännepäin mutta oispahan ainakin yks etappi takana. Sormet ristiin siis!

2 kommenttia:

  1. Gaah, tätä blogia on aivan hirveetä lukea nälkäisenä. Ei saa laittaa tuommosia kuvia!! Japanissa vaihdossa olevat kaverit sysää omiin blogeihinsa kans ihan sikana kuvia ruoista. Epistä :/

    VastaaPoista
  2. kiitos vaan vielä majapaikasta ja seurasta! :)

    VastaaPoista