perjantai 11. syyskuuta 2009

Mauerparkin valloitus ja uusia tuttavia

Viime viikonloppu huipentui vierailuun Mauerparkin kirpputorilla. Se oli kyllä täysin maineensa veroinen, jos sieltä ei jotain löydy niin sitten sitä ei ole keksitty. Sateinen sää oli vähän vienyt kuulemma osallistujamäärää pois, mutta silti kyllä kuhina kävi pöytien ympärillä. Iloksemme tavallisen kirpparikrääsän lisäksi Mauerparkissa oli hyvin edustettuna myös taitavat berliiniläiset graafikot toinen toistaan upeimpine tauluineen ja valokuvaprintteineen... ei ole vaikeaa arvata mistä tulevan kodin seinänkoristeet hankitaan ;).



Ruokamyyjiä kirpparilla oli toki paljon, me testattiin Sunny Burgereiden vegaaniburgereita. Oli tosi hyvää mutta chilikastike meikäläisen makuun liian tulista. Kojua pyörittävät miekkoset, joista toinen oli ilmeisen britti, olivat avaamassa ehkä syksymmällä Prenzlauer alleelle (muistaakseni) jonkun sulkeutuvan jätskibaarin tilalle oman burgerbaarin. Täytyy mennä tsekkaamaan sitten jos sieltä saisi vähempichilisiä vaihtoehtojakin :)


Sunnuntain ohjelmaan kuului myös toisen suomalaispariskunnan tapaaminen. Oli tosi mukavaa jutella ja jakaa kokemuksia, ja tuntui että ollaan sen verta samanhenkisiä että varmasti tapaamisia järjestetään jatkossakin. Istuttiin ensin Mauerparkissa kaljalla/kahvilla ja käväistiin lähellä olevalla Arkonaplatzin kirpparilla jossa ois ollut myös vaikka mitä vaan onneksi/valitettavasti käteinen oli jo tässä vaiheessa loppu. Vanhan Nokialaisen laturin sain kuitenkin ostettua vitosella, vaikka muuttokuormassa on kyllä tulossa entinenkin, piti vaan saada vanha puhelin käyttöön kun ostettiin saksalaiset sim-kortit vihdoin :).

Käytiin vielä käppäilemässä pitkin Prenzlauer Bergiä ja löydettiin kahvilat Morgenrot ja Kauf Dick Glücklich, joista lisää tarinaa jahka niihin sisälle asti ehditään, Kauf oli niin ääriään myöten (pihalla) täynnä ja jono sen mukainen että ei edes viitsitty alkaa miettimään jonottamista. Siellä pitää kuitenkin ehdottomasti käväistä myöhemmin, ainakin vohvelit on kuulemma superherkullisia :)




Sliipattua Prenzlauer Bergiä


Vähän särmämpää puolta

Kaikenkaikkiaan Prenzlauer Berg vaikutti ihan ookoo alueelta näin pienen katsauksen jälkeen, ehkä sinne voisi jopa muutta jos sopivan hintainen ja hieno kämppä löytyisi. Olen kuitenkin vielä tällä hetkellä Friedrichshainin puolella, täällä on jotenkin kivempi fiilis (ja vähemmän mammoja!)

3 kommenttia:

  1. Heissan!

    Päädyin tänne sun blogiin avara maijun blogin kautta :) Kiva törmätä muihinkin Berliinissä asuviin suomalaisiin! Itsekin vasta muutin tänne ja ois ihan mahtava joskus vaikka nähä ja vaihtaa kokemuksia..

    Ja voin suositella Kauf dich Glücklichin vohveleita, nams! ;)

    VastaaPoista
  2. Yhdyn Maijun kommenttiin. Tosissaankin mukava törmätä täällä suomalaisiin!

    Ilmeisesti pitäis käydä noita vohveleita maistelemassa, jos ne kerran niin hyviä on.

    Onks teillä mitään ehdotuksia, missä vois tehä ihania shoppailulöytöjä? Aattelin nimittäin nyt viikonloppuna lähtee kunnon shoppailukiertueelle.

    VastaaPoista
  3. Voi kristus että mie inhoan näitä kommenttilaatikoita, taas meni kommentti bittitaivaaseen!

    Mutta siis Suville shoppailua: täällä Friedrichshainissa ihania putiikkeja löytyy mm. Niederbarnimstrasselta, Grünbergerstrasselta ja Kopernikusstrasselta. Jos tykkää populistisemmasta, niin Alexa-ostari Alexanderplatzilla on ihan kiva. Ja tietty kirpparit sunnuntaina: Mauerpark, Arkonaplatz ja Boxhagener platz.

    Onko Suvi myös suomalaista Berliininvaltausosastoa? Miten ois joku päivä treffit? Vois vaikka käydä noita vohveleita herkuttelemassa Kaufissa, miekään en oo niitä vielä saanut maistaa! Laita postia liljetys[lisää@]gmail.com :)

    VastaaPoista