maanantai 6. joulukuuta 2010

Joulu! Talvi!

Joo tiedän että ei ole tullut syksyllä hirveästi kirjoitettua, mutta minkäs teet jos ei inspiraatio iske. Synkeää oli, välillä muutamia hienoja päiviä. Mutta nyt on sitten jo talvi, ja lempiasia eli JOULUTORIT! Ajattelin vähän arvioida näitä missä on tullut käytyä sitä mukaan kun ehtii. Ekana tässä (ei tosin joulutori vaan ihan tavis-Market)

Markthallen am Gleisdreieck

Gleisdreieckin vanhoissa kauppahalleissa järjestettävä uusi toritapahtuma oli puitteiltaan oikein mukava. Sisätiloissa voi plärätä tavaraa rauhassa ilman että sormet jäätyy irti. Joulumarkkinat oli kuitenkin syöneet näiltä makkinoijilta selkeästi myyjiä, joten suosittelen tsekkaamaan tämän vasta joulun jälkeen. Paikka oli jaettu pitkulaiseen itse markkinahalliin ja avoimeen ruokatilaan, missä syötävää riitti monenmoista. Varsinkin ihastuttiin omena-calvadosglühweiniin. Nam! Täällä soitti myös kuvassa esiintynyt maailman oudoin bändi: soittimina haitarista teräskitaran kautta banjoon, ohjelmistossa mm. Bohemian Rhapsody ja Smells like teen spirit. Hyvin häiritsevää ;)

Myytävänä kaikenlaista aina krääsästä taiteeseen. Paras bongaus oli varmaan 2. maailmansodan aikaiset panssarivaunu- ja muut mukavat natsiaiheiset joulukuusenkoristeet, joita myyjät vartioivat kuin silmäteräänsä enkä usko että olisivat myyneet vaikka olisi uskaltanut hintaa kysyäkin, semmoista murhasilmää tuli tiskin toiselta puolelta. On se hyvä että on iloisella joulu- ja myyntimielellä lähdetty hommiin! Kuviakaan niistä ei toki uskaltanut ottaa, olisi varmaan hypännyt mummo tiskin takaa ja kuristanut.







Luciamarkt im Kulturbrauerei

Skandinaavinen joulumarketti löytyy Kulturbrauerein sisäpihalta. Se testattiin ja havaittiin hyväksi jo viime vuonna, kaunis vanhan panimon miljöö tuo mukavaa tunnelmaa ja suojaa tuulelta. Täältä saa myös glühweinia tietenkin paljon parempaa GLÖGIÄ ja ruotsalaiskojuista myös ihanaa omenajuomaa joko terästettynä eli mit Schuss tai ilman. Viihtyisä joskin aika pieni marketti, jolla kannattaa käydä viikolla, lauantaina oli supertäynnä perheitä ja huutavia lapsosia, joille karuselleja löytyy pari kappaletta sekä trampoliini-pomppuvaljaat. Myyjät oli tasan samat ja samoissa kohdissa kuin viime vuonnakin, erikoisuutena mainittakoon absinttikoju, jonka antimia ei kuitenkaan tullut testattua. Tämä on oma lemppari, ainakin tähän mennessä!






Gendarmenmark Weihnachtszauber

Poshimpi joulutori löytyy Mitten Gendarmenmarktilta. Kirkkojen ja Konzerthausin rajaama aukio on kaunis ja euron sisäänpääsyn torille maksaa mielellään. Kojuja on paljon ja lisäksi vielä erillinen käsityöläis-sisätila, jossa tuotteet kyllä on sen verta hinnoissaan että siellä tekevät ostoksia lähinnä minkkiturkkileidit. Hienoa tavaraa kyllä, jota on hauskaa käydä katselemassa. Muissa kojuissa on syömistä sekä normaalia jouluostettavaa koristeista lahjatavaroihin. Hinnat varmaankin suunnilleen samat kuin muualla, ehkä hieman kalliimpaa. Lavalla on kaikenlaista ohjelmaa ja esityksiä, satuttiin ilmeisesti samaan aikaan paikalle kuin viime vuonna, oli sen verran tutun kuuloinen laulantaesitys ohjelmistossa :) Ihan perusjees säestämätöntä joululaululaulantaa. Tänne kannattaa viedä vaikka vanhemmat käymään, jos sattuvat joulun alla vieraisille.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti