torstai 18. helmikuuta 2010

Joko se ois kohta kevät?

Ei ainakaan maiseman ja ilmojen perusteella. Harmaata harmaata on, lämpötilat nollan molemmin puolin, yleensä pakkasella. Joskus kerran kahdessa viikossa aurinko näyttäytyy. No, tässäpä onkin oltu sairaaan ihan reippaammalla kädellä taas niin ulos ei ole edes juuri ollut asiaa, niin sama kai tuo. Nyt on kuitenkin jo tervehtynyt olo ja sen myötä kova ikävä aurinkoa. Jospa se kevät sieltä joskus...

Molempien ollessa kovin flunssaisia saatiin revittyä itsemme kuitenkin käymään klassiessa konsertissa Philharmoniessa. Hyvää ja kauunista musiikkia ja talo oli komea. Sisällä ei saanut kuvata eikä ulkona yllättäen valo riittänyt, mutta tässä jonkinlainen otos kuitenkin:


Sairastelun ohessa on tullut käytyä heppa-asioita setvimässä, ja tulos on edelleen pyöreä nolla. Kouluheppa meni jollekin muulle ennen kuin ehdin edes kokeilla, toista heppaa en päässyt testaamaan kun tyyppi ei koskaan ilmestynyt (vaikka sanoi odottaneensa samassa paikassa kuin missä mie olin, ei tasan ollut siellä). Edelleen siis heppastellaan Hoppegartenissa Haflingerien ja kimotamman parissa. Saas nähdä millon sitä se "oikea" vuokraeläin löytyy.

Viime viikonloppuna käytiin vähän kultturisoimassa pitkästä aikaa, nimittäin katsomassa C/O Berlinissä oleva valokuvanäyttely. Sotaa ja kaikkea kurjuutta siellä oli kuvattu (Don McCullin oli kuvaajan nimi), että ei se mikään hyvän mielen näyttely ollut, mutta tosi hienoja kuvia kuitenkin. Sen jälkeen käytiin jossain Oranienburgerstrassen turistipaikassa syömässä meksikolaista, oli ihan perusjees. Loppuviikonloppu kuluikin tiukasti Mass Effect kakkosen saloja tutkiessa.

Sunnuntaina eli ystävänpäivänä oli jälleen vuosipäivä. Aamupäivällä käytiin etsimässä Fhainista kahvilaa vähän huonolla menestyksellä (joo baaria ja ravintolaa on vaan kahviloita vähemmän) mutta päädyimme sitten Milkabillyyn, Mainzer strassella olevaan hauskaan 50-henkeen tehtyyn konseptipaikkaan josta saa miljoonan erilaisia jäätelöitä semmosella koneella tehtynä ja vohveleita jälleen järkyttävällä päällisvalikoimalla. Mie testasin ananas-toffeejädeä, hyvin pelasi. Samuli maisteli puolestaan vohvelin jonka päällä oli maapähkinävoita ja omenasosetta. Hyvää oli vaan liian iso annos ;)


Illalla juhlistettiin vuosipäivää Schneeweiss-ravintolassa. Hieno paikka, palvelu ei kovin pelannut, ruoka ei ehkä ihan niin hyvää kun olisi odottanut, mutta ei nyt kauhean kallistakaan. Sen jälkeen korkattiin vielä uusi lempibaari eli Dachkammer jossa juopailtiin lasilliset hyvää Riojaa ja kuuneltiin loistavaa jazzia. Tänne uudelleen!


Schneeweissin hämystä ei kovin hyvää kuvaa saanut. Kaunis skandinaavinen sisustus ja takan tuoksu toivat plussapisteitä

Töitä on riittänyt molemmille roppakaupalla, joten paljon muuta ei ole tullut duunattua. Mulla loppuu kohta integraatiokurssin viimeinen osa eli tämmöinen kulttuuri/politiikkapläjäys, sen jälkeen on DTZ eli Deutsch Test für Zuwanderer -testi, ja sitte kun se menee läpi niin saa puolet tähän asti maksetuista kurssimaksuista takaisin, jippijee. Uusia kursseja en oo vielä viitsinyt/ehtinyt varata, kun näitä töitä näyttää olevan sen verran hullun lailla tällä hetkellä että ehkä pitää katsella vähän myöhemmin. Tämänhetkinen kurssipaikka on taas soviettirakentamista parhaimmillaan, mieleen tulee Yliopiston vanha puoli. Ugly as fuck...


Diesterweg Gymnasium. Pala kauneinta Berliiniä.


Paria hauskaa asiaa pitää vähän hehkuttaa: täällä on loistava nettipalvelu nimeltä pizza.de, joka on portaali pikaruokapaikoille. Sieltä löytyy tilattavaks ihan ja mitä tahansa, ja kaiken voi hoitaa netin kautta. Viime perjanain sushisaalis näytti esimerkiksi tältä:


Ja maksoi 20 euroa, ei toimitusmaksuja, suoraan kotiovelle, kenellekään ei tartte soittaa. Täydellinen puhelimia karttavan ihmisen palvelu! Satsissa oli mukana myös friteerattuja sushirullia jotka eivät kyllä sushia enää muistuttaneet vähääkään ja maistuivatkin lähinnä paistorasvalta... mutta ihan mielenkiintoinen kokeilu kuitenkin.

Eilen kylässä olivat kaverit joiden kanssa katseltiin Suomi vastaan Valkovenäjä-jääkiekkoa ja hyödynnettiin jälleen pizza.de:n antimia, tällä kertaa tilattiin aasialaista ja taas oli todella hyvää. Bonuksena (vain Saksassa!) mukana toimitettiin pyytämättä pullo kiinalaista luumuviiniä, joka ei ollut lämpimänä läheskään yhtä pahaa kuin Sake! Volttejakin toki vain reilut kymmenen... Mutta silti, melko siistiä saada pikaruoan mukana myös juotavaa ja ihan pyytämättä :D


Saksan pikaruokakulttuuri <3


Tänään järjestetään kavereille myöhästynyttä laskiaispullakestiä, ja huomenna on taas ihana perjantai. Saa nähdä mitä viikonlopulle keksitään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti