maanantai 30. marraskuuta 2009

Kämppä!! Ja Tavarat!!

Nyt ne tuli!! Ja kauan on odotettukki. Kuukauden verran sai kinuta ja ruinata mutta nyt toi J. Puljula vihdoin tavarat ja jopa 200 euron alennuksella kun piti odottaa. Ihan hyvä siis. Kämppä alkaa hiljalleen muovautua kuosiinsa, ja kuvia seuraa hieman myöhemmin. Tässä kuitenkin pieni katsaus tähän pariin viime viikkoon:

Marraskuun puolivälissä järjestettiin paikallisessa Messukeskuksessa Import Shop Berlin -niminen tapahtuma. Shoppailua siis, ja näytteillepanijoita joka maailman kolkasta. Oli kyllä mukavaa kierrellä ja katsella tarjontaa, vaikka kovin paljoa ei mukaan tarttunutkaan. Varsinkin Afrikan sektorit joissa myytiin kaikkea djembe-rummuista koristeiden kautta vaatteisiin oli kovin hienoja. Ja niitä ihania lamppuja, voi kun olisi ollu enemmän rahaa... ;) Vaan eipä sitä kaikkea voi saada ja taitaa tuota tavaraa olla ehkä jo ennestäänkin ;)


Lähistötourneeta on tehty tässä sen verran taas, että löytyi kunnon lähiöostoskeskittymä Toom-työkalumarketteineen ja muine kauppoineen. Siellä on myös paikallinen Jysk eli Dänische Bettenlager, joka on ilmeisesti samaa ketjua kun ainakin visuaalinen ilme on täysin sama. Matkalla myös tällainen ilmeisen unohdettu ja ränsistynyt lasten leikkipaikka, jota on toisesta päästä alettu jo uudistaa:


Museoihinkin on jo ehditty, Samuli suostui shoppausmarkkinoille niin minä suostuin Deutsches Histrorisches Museumiin (tai johonkin vastaavaan) jossa riittikin sitten Saksan historiaa aina e.a.a-ajoista nykyaikaan. Valtavasti nähtävää, enkä oikein kiinnostaivimpia nykyajan juttuja jaksanut edes katsella kun oltiin jo 2 tuntia kierretty... Mutta olihan tuo ihan viihdyttävä. Mukaan tarttui pari kuvaa hienoista haarniskoista, sekä melko ufonnäköisesta ruttomaskista jonka ruttolääkärit pani päähän mennessään visiitille potilaan luo, nokkaosaan laitettiin yrttejä vissiin hajun ehkäisyksi ja kai ne jotain desinfioivaa/puhdistavaa vaikutustakin antoi, kuka tietää... Melko Donny Darko -esque naamio kuitenkin.



Suomiblogaajien kokoontumisajotkin järjestettiin taas, tällä kertaa Maijun ja Arton korkealla olevassa pikkulukaalissa (hieno sisustus ja superkäytännöllinen keittiö ;)). Sushi oli illan teema, ja paljon sitä tehtiinkin :D. Maistui ihan hyvältä, vaikka riisin koostumus jättikin vähän toivomisen varaa.. Mutta tulipahan tehtyä ja hauska ilta oli jälleen kerran (*hyvää Jägeriä* khihhih...)


Marraskuun ilma on kyllä muutamaa sateista päivää lukuunottamatta hellinyt meitä Berliiniläisiä. Pikkuisen kyllä naurattaa lueskella suomalaisten Facebook-valitusta loskasta ja kylmyydestä... ;). Täällä on ollut viime viikot n. 10-15 astetta (nyt kyllä alkoi kylmetä) ja aurinkoista niin että lähes T-paidalla on tarjennut. Näin kylmää ja loskaista meillä:



Lämpimiä ilmoja on juhlinut myös Frankfurter Torin risteyksen resident-pelle (tällä kertaa yksin)... Pari tyyppiä on koko kesän siinä aina vihreitten jalankulkijavalojen aikaan tehnyt vaikka mitä jonglöörauksesta yksipyöräisellä kikkailuun... Melko viihdettä! Ihmettelen vaan miten ne päivä toisensa perään jaksaa kiittämättömille valoissa odottaville autoilijoille esiintyä, kertaakaan en oo nähnyt että kukaan olisi niille lantteja antanut vaikka niitä aina pyytävätkin... Mutta kai siinä taito kasvaa ja saa harjoitusta tuossakin.


Viime viikonloppuna Samulin potiessa sikaflunssaa (itse kävin piikillä ja toivoin parasta, ja ei ole tarttunut \o/. Vielä ainakaan...) kävin vähän kirpputoreilemassa. Boxin kirpparia ei jostain syystä ollut niin suuntasin Mauerparkkiin. Saldona hieno vanha peltirasia. Sitten vielä käväisin Kreuzbergissä Suomalaisilla joulumarkkinoilla (Suomikeskus sijaitsee valitettavasti kirkon yhteydessä :/) herkuttelemassa karjalanpiirakalla munavoin kera, ja mukaan tarttui pari pussia torttuja (ei superhyviä mutta kumminkin). Tarjolla olis ollut vielä kaikenlaista joulukarkkia, ruisleipää ja loimulohta, mutta päätin odottaa jouluun asti näitä herkkuja :)


Sikapiikin ottamispäivänä tapahtui muutakin jännää, nimittäin Prodigyn keikka <3. Oli ihan hirveästi porukkaa, mutta kaukana olevista katsomoista sentään näki jotain (vaikka kuvasta ei niin voikaan päätellä ;)). Vellovan ja hyppivät ihmismassa sekaan ei ollut kipeän rokotuskäden ja tolppakenkien puutteen takia mitään asiaa (kokeilin sitäkin huonolla menestyksellä) niin tyydyin sitten bilettämään katsomon omassa pikku kulmassa. Oli hieno keikka vaikka eivät kyllä ukot riehuneet ehkä enää ihan nuoruusaikojen tahtiin, mutta kyllä tuo oli kerran elämässä nähtävä :)


Kotimatkalla metro oli lähes tyhjä. Tältä siellä näyttää kun ei ole ketään muita kyydissä:


Muita viikon supertapahtumia oli New Moonin ensi-ilta. Olin vähän pettynyt, että näytös oli "vain" 8-salissa, kunnes menin sisään ja huomasin että se on varmaan isoin leffateatterisali missä olen koskaan ollut :D. Leffa oli tosi hyvä, ja varmasti pitää käydä uudelleenkin katsomassa, ehkä ystävärakkaan kanssa joulunaikaan Oulussa? (vink vink ;)). Sony Centerissä oli komeat jouluvalot:


Ja Potsdamer platzilla soma joulutori.



Jäämäki ei oikein raukka kestänyt helteitä ja suli kovaa vauhtia... Silti ihmisillä näytti olevan kivaa kun siitä kumirenkailla laskivat joidenkin ysärihittien tahtiin. Voi näitä saksalaisia...



Tässäpä taas kuvakollaasia tältä erää. Seuraavalla kerralla sitten jo ehkä kurkistuksia kämppään. Stay tuned! :)

2 kommenttia:

  1. Mitä?! Et laskenut jäämäkeä vaikka olisi ollut mahdollisuus?! *puistelee päätään*

    Prodigyn keikasta olen kade, New Moonia en vieläkään ole käynyt katsomassa (liput on varattu keskiviikolle), mutta ehdottomasti käyn sen sun kanssa katsomassa uudestaankin vaikka se olisi paska :D Voidaan Skypetellä siitä sitten loppuviikosta, jookosta kookosta?

    Sushit näyttää aivan uskomattoman hyviltä, ja niistäkin olen kade. Oi voi. Mahtavaa, että saitte kämpän ja kamanne viimein! Ja sitten lopuksi, on vähän ikävä. Tulisitte pois jo sieltä ;)

    VastaaPoista
  2. kylläpä ainakin sushit näyttää hyvältä ja loistoa että saitte kamatki sinne. Teiän leivontakamat piirakkavuoka ja muut tänne jätetyt kamat on ollu kovassa käytössä ja lainasin pari reseptiäki teiltä. kovasti terveisiä samulillekki ja joulua odotellessa

    VastaaPoista